hat, sztem jol dontottem h elmentem
masfel eve voltam utoljara gbt-n, az akkori nagy pikniken, addig mindegyiken ott voltam, mar nagyon hianyoztak a gasztrobloggerek eloben
alexszal amugy epp most dumaltam, vmi programozason kinlodik, vszleg meg januarban se lesz ideje talalk, szoval meg miatta se gaz h ezt valasztottam [nyilvan tovabbra se tudja h ez volt az ok, nem ment el az eszem h kozoljem vele]
szoval
-- vegre talalkoztam soksok regi arccal ^_^, akiket 100 eve nem lattam, de nagyon hianyoztak mar, pl a draga gabojszaval meg piszkevel meg soksok massal
-- vegre megismerkedtem olyanokkal akiket sokat olvasok es meg soha nem talalk es annyira vartam h talalk, pl ludanyoval meg MGL-lel meg eszterrel
-- olyanokkal is akiket szinten sokat olvasok es szinten meg soha nem talalk de nem tudtam h jonnek, szuper meglepetes volt, pl millie-vel
-- es megismerkedtem olyanokkal is akiket nem olvasok rendszeresen de tudtam h leteznek, pl sajat levebennel meg vorosvarral [aki raadasul volt olyan kedves es hazahozott utana]
-- es megismerkedtem olyanokkal is akiket egyaltalan nem olvasok csak esetleg veletletnul, de most mar eselyes h jobban figyelek rajuk
-- jaj nagyon sajnaltam h a ho miatt megse jottek el tobben is akik terveztek jonni, szivesen talalkoztam volna megint cukroskataval meg zsuzsaval meg moessel, mar nagyon reg lattam oket, meg pl grenadine-ra nagyon kivancsi voltam
oo oo, allati finom dolgok voltak, csak ajultam el
es a rengeteg kozott volt ami meg a tobbinel is jobban izlett
-- schteca szarvasgombas libamajatol azota se jutok szohoz [ha jol emlekszem, azt mondta gundel recept kalla kalman receptje]
-- ludanyo mindket sutije sokkoloan jo volt sztem, a rozsaborsos keksz is, amit mar akkor kineztem amikor feltette a blogjara es kb ennyire jonak kepzeltem, meg az arab sutije is, oooo de szerettem oket
-- MGL nagyon nagyon csokis tortajabol meg elmentettem egy szeletet mielott teljesen elfogyott, epp itt van elottem az asztalon meg a fele, igazan szuperjo, aaaaa [u p d a t e: mar nincs belole egy falat se]
-- piszke macaronjai voltak eletem elsoi, oooo igen, ilyesmire szamitottam, pompasak voltak, nem is tudom leirni mennyire
-- gabojsza szalamija most is nyero volt, ott ultem mellette, vicces volt figyelni, hogy erkeznek oda az emberek, tok celtudatosan a hires gabojsza fele szalami es nem mas miatt
kaptam ajandekokat, iiiii dejooo \o/
-- MGL volt az angyalkam, kaptam 3 kis csomagot, hutoben kell tartanom oket a henger kivetelevel, ugy dontottem majd csak karacsonykor fogom kinyitni oket, megiscsak angyalka
azert az egyiket megmutatta, csodaszep truffelek, ooo de tetszettek, asszem azoknal meg kenytelen leszek azt a megoldast valasztani h moooondjuk matol napi max 1 szem ^_^
koszonom kedves MGL, es aaaa de kivancsi vagyok
-- gabojsza egyszer csak elemallt h hozott am nekem vmit, csak lestem h poont nekem, ugyan mit: kaptam egy szingliknek irt szakacskonyvet "_"
haaat igazan total meghatodtam, igenis ugy nez ki, van tobb elonye is annak ha az ember egyedul van, szingliszakacskonyv gabojszatol, meg persze a luca-napi joslas se lett volna palya ha itt nyomul mellettem vki, gabojszam nagyon nagyon koszonom
eleg viccesen alakult, h mit csinaltam
vittem magammal egy adag fokhgymas sutotokot
megsutottem kb 1 kilo pompas sarga sutotokot szeletekre vagva, nagyon finom edes lett
egy nagy marek diot osszetortem, aztan megpiritottam szaraz serpenyoben
utana 2-3 ek olivaolajban atpiritottam nagyon kis langon 4 kis gerezd felvagott fokhagymat
felcsikoztam 4 kisebb db szaritott paradicsomot
a sutotokot szetnyomogattam villaval, belekevertem a diot, a fokhagymas olajat [a fokhagymakat nem!], a szaritott paradicsom csikokat, egesz keves cukrot, frissen orolt szinesborsot es egy keves sot
-- utolag ugy erzem, eleg lett volna 3 paradicsom is, de vegul a 4 se volt sok
-- eredetileg szerettem volna keverni meg hozza kb 1 ek mascarponet, de mivel nevtablakat szerkesztettem, amik aztan vegul nem erek oda, nem volt idom elmenni boltba, nem tudom, jobb lett volna-e ugy
-- gondolkoztam meg azon, h esetleg kene bele torok olajos paprika h kicsit csipjen, vegul olyan kerek volt az ize igy is, h mar nem tettem bele
ebben a formajaban sztem egeszen csodas lett, biztos hogy karacsonykor megcsinalom otthon is
sztem max 1-2 teaskanalnyi hianyzott belole, mikor elpakoltunk, haza is hoztam, hahaha
a vicces az egeszben az, h most eloszor sikerult olyat csinalnom egy gasztroblogtalalkozora, amivel maradektalanul meg voltam elegedve, sztem eszmeletlen finom lett
\o/ sikerult tovabbra is titokban tartanom h tudok jot is csinalni
a lakotarsaim nagyon orultek h hazahoztam: ejjel jott haza lakotars#2, akkor eszegettunk belole, aztan hajnalban lakotars#1, vele egesz sokat benyomtunk, aztan most jott haza nemreg lakotars#2, egybol betolt egy zsomlet vele, ami meg meg maradt, lehet megeszem vmikor
2009/12/21
gasztroangyalka megvolt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 comments:
Én is örülök, hogy elmentem-bár az elején olyan furcsa volt megérkezni...de hát nem lehet mindenhova elsőként odaérni:)-nekem miért nem jutott sütőtök krém?!
Mgl
oo, az elejen mindig az, hahaha
de olyan szuper h lattalak, meg az is h nem egyedul jottel
jaj ott volt am a sutotok az asztal kozepen (neked meg felre is tettem volna ha netan para h elfogy mire odaersz csak lathatoan nem volt para)
hm hm, valahogy lehet, reklamoznom kellett volna ˇ_ˇ
Anna, jó volt látni végre, 1 év után:-) Aztán finomakat főzzél! :-)))
Boldog Karácsonyt!
Szerintem is jól döntöttél, hogy eljöttél,örülök, hogy megismertelek!
Ugye hogy a net nem is idegeníti el az embereket? :))
Lehet, hogy én vagyok az egyetlen aki evett a sütőtökből? Először azt hittem, hogy répa, de aztán nagyon ízlett!!! Szerencsés vagyok.
Nagyon örülök én is, hogy megismertelek :) Te valahogy olyan vagy, mint ahogy a blogod alapján vártam :) A sütőtökös krémedet pedig meg fogom csinálni!
oo, sziasztok
gabojsza, igen, sot tobb is am mint egy ev, o mar nagyon regen lattalak
igenis, fozok finomakat
neked is + csaladnak nagyon boldog karacsonyt [+ egeszseget], nagylanynak jo utat + majd sok sikert
Vesta, en is tok orulok h megismerkedtunk
"sajat leveben", oo, en ezt sose hittem, pont mindig amellett alltam h "nem iiis"
Ági, aki főz, huuu, lehet h az egyetlen vagy, igen, micsoda kivaltsagos helyzet '_'
huu, orulok nagyon h izlett
lúdanyó, jaj en is orultem neked
az nagyon szuper h olyan vagyok mint a blogom alapjan gondoltad, tok megnyugodtam, anna akkor tenyleg letezik "_"
hat ez nagyon kedves h megcsinalod, remelem fog izleni, remek beeges lenne ezek utan ha nem izlene
akartam irni neked, kepzeld hoztam haza 2 szemet a borsos kekszbol meg nehanyat az arabbol, es meg ejjel megettuk oket lakotars#2-vel, es mind a 2tol el volt ajulva o is, mondta h ezek elkepesztoen jook
leirod majd az arab receptjet?
a masikat meg holnap mar meg is csinalom, a csajokkal csinalunk karacsonyi vacsorat, eldontottuk lakotars#2-vel h rozsaborsos keksz lesz mindenkepp, nem is kerdes
Köszönöm :)
Gyorsan sütök még egy adagot karácsony előtt és felteszem.
hu lúdanyó, dejo, koszonom
Anna, drága! Örülök, ha izlett, egyébként Kalla Kálmán recept, szóval tényleg valahol Gundel. Én is örültem, hogy megismerhettelek Téged és a többieket, köszönöm az ajándékot is. Boldog ÚÚjévet mindenkinek.
Ja, és itt küldöm a Kalla receptet:
Libamájas trüffel (4 személyre)
Hozzávalók:
0,25 kg sült libamáj
0,10 kg szarvasgomba
Hideg sült libamájat apró kockákra vágunk. 1/3 részét villával összetörjük és sót, finomra vágott friss szarvasgombát, frissen õrölt fehérborsot, pár csepp konyakot és Tokaji Aszút keverünk bele. Elkeverjük a 2/3 rész darabolt májjal, majd falatnyi golyócskákat formálunk belõle és hûtõbe tesszük. A megkeményedett libamáj golyókat finomra vágott szarvasgombába hempergetjük. Koktél-partin vagy étkezés elõtti ízelítõként szolgáljuk fel, pezsgõ vagy Tokaji Aszú kíséretében.
kedves teca,
en is nagyon orulok h megismerkedtunk, jo volt ott beszelgetni az asztal vegen '_'
nagyon koszonom a receptet, gundelt ki is javitom, sajnalom h rosszul emlekeztem ra
mostanaban biztos nem csinalom meg, de ha egyszer vmi elkepesztoen finomat szeretnek csinalni, ez lesz az
en is nagyon boldog ujevet kivanok neked!!
Post a Comment