2007/03/31

vigyazz kesz fozz 3
vendegvaro falatok


kitalaltam vmit azonnal, mikor olvastam a kiirast
sajnos suto kene hozza, ami itt nem all rendelkezesemre, es csak egyszer voltam azota otthon, es akkor a medvehagyma-elteves miatt nem maradt ra idom

sajnos igy mast kellett kitalalnom, de mindegyik sorra kiesett - kulonbozo okok miatt

vegul kialakult bennem mara, ill mar tegnapra, mi is lesz a varhato vendegvaro falat, amit csinalok
[beteg lettem, ezert foglalkoztam vele eddig csak a fejemben]
ma sikerult is megcsinalnom, es sokkolt a vegeredmeny
eletemben asszem eloszor adnek 10bol 10et annak, amit csinaltam
igazabol teljesen meglep, h ennyire jo lett
uh barmilyen "biralatot" kapok, mindentol fuggetlenul 100%ig nyugodt vagyok, mert tenyleg allati finom, amit csinaltam
ime [az eddigieknel kicsit reszletesebben..]:

voroslencsekremes piritos

voroslencsekrem:
feltettem kis olajat melegedni, aztan beleszortam egy szal felkockazott szarzellert es egy marek karikaka vagott zoldhagymat
amikor atpirultak, beleonotottem kb 25 dkg szepen atmosott voroslencset, es ontottem ra vizet, h ellepje
fozes kozben tettem meg bele 1 paradicsomot [konzervbol], felvagva, sot, kis cukrot
amikor megfott, elturmixoltam az egeszet
meg kicsit kellett fozni, mert higabb volt a kelletenel
kozben felvagtam a zellerszar zoldjet, meg vagy 20-30 medvehagymalevelet aprora
felvagtam megegy paradicsomot, mert ereztem, h nem lesz rossz bele, meg nem akartam, h tul zoldes legyen
szortam meg bele jo sok olajos torok paprikat, h kellemesen csipjen, es belecsavartam kb 1 teaskanalnyi citromlevet
gyonyoru lett es nagyon finom

utana megpiritottam vajban 2 szelet kockakenyeret, amiket elotte 4 reszre vagtam
[mivel nem szoktunk kockakenyeret venni, de ehhez azt ereztem szepnek, du elmentem az ikeaba es vettem 2 szelet szep barna kockakenyeret - nem biztos, h normalis vagyok..]

aztan kipakoltam a szep tanyerunkra 6 kis piritost, megkentem oket a kremmel, es felvaltva citromot ill petrezselyemzoldet tettem rajuk

eredetileg fustolt makrelat akartam tenni mindegyikre, csak egy-egy kis darabot, de "reggel" tul keson keltunk fel, es mar nem ertunk volna el a boltba, ahol szoktuk venni
most, h megettuk a kenyerkeket, nem ereztuk a hal hianyat, anelkul is nagyon nagyon jo volt

azert tetszik ez a kaja, mert eleg gyors, es szerencsere forron, melegen, langyosan es hidegen ugyanolyan finom



5 comments:

Anonymous said...

Ezt biztosan ki fogom próbálni! Iszonyú jól hangzik! A makrélás verzió is jó ötlet!!!

LepkePillangó

Anonymous said...

Egyébként mit takar pontosan a medvehagyma eltevés?

LepkePillangó

Anonymous said...

Biztos finom, én szilveszterre csináltam hasonlót, csak paradicsom nélkül. Megpróbálom a tiédet is, az csak javíthat rajta.
Én tányérvevésen gondolkoztam, hogy másikon jobban mutatna...Ehhez képest a kockakenyér?!...

anna said...

nagyon orulok, h tetszik nektek
paradicsom azert vol jo bele, azon tul, h finom, mert tenyleg szep volt benne a sok piros kis cucc

medvehagyma eltevest meg a heten megirom majd egy posztban, meg le is fenykepezem, bar semmi kulonos, csak megprobaltuk siman olajjal elturmixolva eltenni
meg nem tudjuk, meukodik-e, egyelore semmi baja, es finom nagyon
ha mukodik, akkor jovore megtobbet teszunk el igy..

kockakenyeret meg csak azert vettem, mert az szep lapos, meg ha mar van egy szoglets tanyerom, nekem tetszett rajta, h a kenyer is szogletes
azt tul nagy pazarlasnak erzem, amikor a rendes kenyerbol kivagnak formakkal vagy kessel kisebb darabokat, pl kort, vagy h szogletes legyen
akkor mar inkabb veszek kockakenyeret..

Anonymous said...

ez naagyon finom
en is foztem egyszer ilyesmit
csak nem tettem kenyerre
(es tulcitromoztam)