2008/03/17

kremleves maradekokbol

nem nagyon szoktam kremleveseket csinalni
aztan kb 2 hete dumaltam egy igazi szakacs baranommel, es emlitette, h soha ne egyek semmilyen kremlevest etteremben, meg a legjobbakban sem

aztan ettol kedvem lett kremlevest enni
uh csinaltam, persze csak ugy jott ossze, h mindent osszeszedtem, amit talaltam, mert nem nagyon volt otthon semmi
sajnos mar nem is emlekszem ra pontosan, mi volt benne, pedig nagyon finom lett, jo lett volna felirni
kb igy csinaltam:

2 voroshagymat felkarikaztam, 2 gumikrumplit [ami mar nem olyan szep kemeny..] felkockaztam, egy szal szarzellert felkarikaztam
ezeket megpiritottam olivaolajon

szortam ra kis lisztet
felontottem vizzel
amikor megfott, elturmixoltam
tettem bele sot, borsot, torok olajos paprikat [jol csipett tole], safranyos szeklicet
ontottem bele tejszint is
ez volt az alap-leves
zoldborsos camambert-et kockaztam bele, ugy ettuk

kesobb beletettem egy korabbi paradicsomos szosz veget is, ami nagyon illett hozza [abban volt paradicsom [konzerv], fokhagyma, oregano, bazsalikom] emellett egy csokor petrezselymet is belevagtam sot meg egy kis maradek barnarizst is tettem bele [sajttal, kelkaposztaval, oylasmit, amit mar regebben leirtam]
igy ezekkel meg jobb lett, de igazabol az alap leveske is tokjo volt

2 comments:

Ági said...

Miért nem javasolja a barátnőd a krémlevest étteremben?

anna said...

mert mindent, ami meg eppen eheto, csak mar ronda/romlott/maradek/x, azt szepen beleturmixoljak
[gondolom a hamozassal se tokolnek ilyen leveseknel tul sokat..]