2013/04/16

botmixer okossagok

nyilvan szuperjo lenne egy nagy ketkaros sokat tudo komolyabb darab, de csak hogy egy egesz kezenfekvo ervet mondjak ellene, nincs egy negyzetcenti folosleges helyem se
a konyhat mar igy is arcatlanul nagy reszben az en dolgaim foglaljak el, emellett a ~8 negyzetmeteres szobam azon tul h haloszobam nappalim es munkahelyem, egyben a fel kamram is
keptelenseg volna egy botmixer-aprito-habveronel nagyobb dologban gondolkozni
maradok a kezi dagasztasnal es keresek ismet egy viszonylag kis helyet elfoglalo botmixer-aprito-haberot {van ennek neve?? nem volt mas otletem, ez meg annyira bena ..}

kineztem egy 700 w-os tefalt a 700 w lattan villamlani kezdett a szemem
az vszleg nem halna be a raw brownies-tol, az eros

tapasztalatom nincs, esz nelkul meg nem szeretek ilyeneket intezni
igy azonnal masokhoz fordultam: a facebookon ket helyen, a gasztroblogos es a csokis csoporban tettem fol a kovetkezo kerdest:
H E L P * sziasztok, botmixer-habverő-aprítót szeretnék venni [ilyesmit]. kinek milyen márkával milyen tapasztalatai vannak?? köszönöm a segítséget!
[alcazas miatt ekezettel irtam, bar asszem a gyujtooldalak behalasai miatt kenytelen leszek oda is berakni a posztjaimat amennyiben szeretnek latogatottsagot nehany emberen kivul (nem veletlen h nem itt tettem fel a kerdest, hehe)]

rengeteg valaszt kaptam, de tenyleg sokat, orultem nagyon, koszonom szepen mindenkinek!!
sokkal okosabb nem lettem, de teny h alakul a velemenyem, ugyhogy nem is kerdes, hogy volt haszna
mihelyt megvan a dontes meg kezemben az eszkoz, jelentkezek

a vegeredmeny:
bamix + +
bosch + + – ?
braun + + + + (+) –
clatronic (+)
esge +
moulinex (regi) +
philips + + + + + –
russel hobbs + (+)
tefal (+)
sencor +
zepter +

a velemenyek reszletesen lejjebb olvashatok, bemasoltam mindet, hatha vki hasznara lesznek
rozsaszinnel ki is huztam amit kulonosen hasznosnak tartok (amellett h a sajat tapasztalataim miatt a reszek csatlakozasara egyertelmuen nagyon oda kell figyelni)
Csak Bosch - semmi más.
Nekem van egy ilyenem is... szeretem, de... a botmixert néha alig lehet szétszedni... már nem egyszer ejtettem el, mert olyan nehezen jött szét, hogy levertem vele a tálat, amiben vertem a habot..
Nekem egy ilyen szettem van, maximálisan elégedett vagyok vele.
Nekem is Bosch van, baba mellett napi 3 használat a minimum. Legjobb!
Nekunk Braun van, fem a botmixer resze es mindenfele kiegeszito kutyut is lehet kapni hozza. (...) Teljesen meg vagyunk vele elegedve, nem adnam semmilyen mas botmixerert.
Nekem Braun van, az elmúlt két évben ötször kellett motort cserélni, mert az aprítótól beszart.
nekem bosch van es utalom, mert a keses aprito fedelet NEM SZABAD elmosni, pedig neha koszos lesz, sot, mindig. arra nagyon figyelj oda vasarlas elott, hogy minden kajaval erintkezo resz mosogathato legyen! ==> itt figyeltem fel arra hogy letezik ilyen, itt fogtam gyanut, koszi kedves moha es safrany
Nekem is Braun van (...), és elégedett vagyok vele.
A Zepteres és a Bamix az etalon, hosszú távú befektetés. Megfizethető kategóriában van az ESGE Zauberstab, ez a svájci gyár készíti a többit is, csak saját márka alatt töredék áron adják.
Braun robotgépem van! (Braun M 880 M,M 830 tipusú) (...) 8éves,de birja a strapát. Késes apritó tetejét nem szabad vizben elmosni!!
Itt is egy braun, 3 éve használom, semmi baja. A habverője szerintem nem alkalmas semmire, folyamatosan kell nyomni a gombot, amíg felveri a habot. Arra én a philips kézimixert használom, meg a dagasztásra is.
A nővéremnek is braunja volt, legalább 8 évig használta, és akkor sem volt baja, csak a jófej (...) vett neki egy kitchen aidet :)
Clatronicom volt, ha 3 évre akarsz gépet venni, akkor az szuper (onnan kezd kopni és vége). Azután férj Philips-et vett... egy nagy kaka. Úgy útálom ahogy van. Soha többet.
Nekem phlilips hr1364 van, nagyon jó, de lehet, hogy már nem lehet kapni.
Nekem Bamix van, és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.
nekem volt egy bosch (aprítóval, habverővel meg ilyesmi), elég sokat használtam, aztán pikk-pakk odalett - elkezdtem átnézni a piacot: mindegyiknek műanyag a kopós része... én többet drágát semmiképp nem vennék. az aprítóhoz meg szerintem nem elég erős egy botmixer. és még: a teljesítményét nézném meg mindenképp.
nekem tefalom van, szeretem, egyedül arra a részére kell nagyon vigyázni, ahol összeteszed a motorrészt az aprító tetejével. Ha nem pontosan illeszted akkor a két műanyag alkatrész "ledarálja" egymást. Ettől eltekintve könnyen használható.
Nekem Russel Hobbs van, meg vagyok vele elégedve, de a régi Moulinexnek kicsit jobb volt az aprítója.
nekem philips van, nagyon szeretem, ilyen. nálam szempont volt a fém rúd, mert az tartósabb és könnyebb tisztán tartani mint a műanyagot
sot kaptam 2 e-mailt is, azokat kulonosen koszonom!! 
Anna, nekem volt egyik, lett másik, sztem nagy különbség nincs a két gép között. Egy ideig bírja, aztán megadja magát, de sok évig bírta az enyém is. A habverőt én nem használom, a másik gépem, a kétkaros azt jobban tudja. Amúgy az aprító, meg a botmixer végzi a dolgát:)
haho nekem 600 wattos philipsem van, es remek (aprito, meruloturmix, habvero), elotte is philips volt, de eg es fold, a 600 w (sztem 500 volt elotte, de lehet, h csak 400? nem emlekszem)

No comments: