Probléma
Rendszeres használat mellett a konyhaasztal zsúfolt és koszos lesz.
A trükk
Heti ciklusos ritmust veszünk fel.
A hét első napján házhoz rendelünk egy pizzát (nálam mostanság a Bocanova a lokális favorit, bár annak megfejtésén még dolgozom, hogy miért héjastul pakolják fel a feketekagylót a Frutti di Máréra). Intaktul hagyván, elejét vettük a konyhaasztal elhasználódásának, és bónusz gyanánt még az aznapi étkezés problematikájának is a végére jártunk. Ilyeténképp egy napot sikeresen leabszolváltunk; ami a további hatot illeti, nos, most jön a trükk.
A második napon kirakjuk a (gondosan megőrzött) pizzásdobozt az asztalra, a leginkább bevált figura szerint tetejét lazán a falnak támasztva L alakba nyitva.
Innen kezdve három napon át minden konyhai munkát pizzásdobozon végzünk, zöldségpucolástól a kávéfőzőtömésen át a teafilterkihelyezésig.
A negyedik napon letépjük a pizzásdoboz fedelét, az alját meg kihajítjuk (e művelet során nem árt némi figyelem, hogy elejét vegyük a kések, kiskanalak, stb., horribile dictu pizzavágó szemétbe kerülésének). Ezután a tetejét helyezzük az asztalra, pont úgy, ahogy eddig az alja volt. Három napon át minden konyhai munkát pizzásdoboz tetején végzünk.
A hét leteltével megszabadulunk a pizzásdoboz utolsó maradványaitól is, elégedetten hátradőlve szemléljük a napsugárbicsakoltatóan ragyogó konyhaasztal-felületet és már gyűjthetjük szánkban a nyálat a másnap esedékes
ínycsiklandozó pizzára.
Rendszeres használat mellett a konyhaasztal zsúfolt és koszos lesz.
A trükk
Heti ciklusos ritmust veszünk fel.
A hét első napján házhoz rendelünk egy pizzát (nálam mostanság a Bocanova a lokális favorit, bár annak megfejtésén még dolgozom, hogy miért héjastul pakolják fel a feketekagylót a Frutti di Máréra). Intaktul hagyván, elejét vettük a konyhaasztal elhasználódásának, és bónusz gyanánt még az aznapi étkezés problematikájának is a végére jártunk. Ilyeténképp egy napot sikeresen leabszolváltunk; ami a további hatot illeti, nos, most jön a trükk.
A második napon kirakjuk a (gondosan megőrzött) pizzásdobozt az asztalra, a leginkább bevált figura szerint tetejét lazán a falnak támasztva L alakba nyitva.
Innen kezdve három napon át minden konyhai munkát pizzásdobozon végzünk, zöldségpucolástól a kávéfőzőtömésen át a teafilterkihelyezésig.
A negyedik napon letépjük a pizzásdoboz fedelét, az alját meg kihajítjuk (e művelet során nem árt némi figyelem, hogy elejét vegyük a kések, kiskanalak, stb., horribile dictu pizzavágó szemétbe kerülésének). Ezután a tetejét helyezzük az asztalra, pont úgy, ahogy eddig az alja volt. Három napon át minden konyhai munkát pizzásdoboz tetején végzünk.
A hét leteltével megszabadulunk a pizzásdoboz utolsó maradványaitól is, elégedetten hátradőlve szemléljük a napsugárbicsakoltatóan ragyogó konyhaasztal-felületet és már gyűjthetjük szánkban a nyálat a másnap esedékes
ínycsiklandozó pizzára.
3 comments:
"a hét első napján"
ezek szt nem ugyeltel eleg alaposan, 7-napos ciklust vagy vmi hasonlot kellett volna irnod, pajti
a het elso napja sztem (itt nalunk) hetfo, nincs mese!
A kagyló azért jön héjában, hogy lásd, frissből vagy fagyasztottból készült és nem konzervlötyiben tároltból... :)
uuu sejthettuk volna!
egyszer ettem ilyen pizzat en is, de akkor tul ehes voltam a gondolkozashoz, csak annyit fogtam h szornyu kenyelmetlen, ripityara tort a hej szetszedeskor ezert nagyon kellett figyelni hogy ne a pizza folott..
Post a Comment