tiszta hulye vagyok, de teljesen
tegnap foztem sargaborsofozeleket, es elfelejtettem, mikozben az is tok magyar es huh de szeretem
meg jo h megeheztem az elobb [es melegitettem egy kicsit magamnak]
nem is ertem, hogy lehet, h annyian nem szeretik, hiszen allati jo etel
[anyukam szokott levest csinalni belole olyan fuszerezessel, mint a torokok voroslencselevese, hu hat az is nagyon joo]
kinosan egyszeru a recept, de leirom
sargaborsofozelek
egy kis olajon megpiritottam egy hagymat, amit szepen feldaraboltam elotte
raontottem az elozo este beaztatott sargaborsot, megsoztam, es utanaontottem egy kis pirospaprikat
[kozben nagyon elszegyelltem magam, mert tovabbra sincs itthon rendes pirospaprikam, csak a torok olajos, attol viszont remek csipos lett
tkp nem banom, csak igy nekiallni a magyar izeknek - persze mivel a torokok honositottak meg nalunk a pirospaprikat, siman lehet h ez az autentikus..]
beletettem meg egy ujjnyi kolbaszt
foztem jo sokaig aztan kesz lett
sutottem a tetejere egy kis hagymat, azzal a legfinomabb
2008/04/06
vkf 14 - magyar izek: sargaborsofozelek
most 22:09
cimkék: itthon, recept - ebed / vacsora, vigyazz kesz fozz
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Sárgaborsó főzelék! Remek! :)
aaz [*_*]
Post a Comment