ugy orulok h s is hazajott ny-bol, vegre megint bp-n van a fel csalad
persze talalkozas eleg remenytelen, marmint igy harmasban, m nem nagyon er ra soha
lenyegeben elbuktak a karacsonyi ajandekukat is, ami kar mert sztem egy elkepesztoen jo dolgot talaltam ki nekik, de barmennyire is mondtam + irtam nekik h gyerunk gyerunk talalk, nem jott ossze
tegnap este naivan irtam nekik egy e-mailt h ha van kedvuk akkor vasarnap csaladi reggeli annanal
[oke, messze van + sztrajk, de a hev jar szoval semmi gond]
beigertem nekik a lakas uj kedvencet: krumplis tokmagos zsomlet, ezenkivul egy kalacsot is bevallaltam ha epp ahhoz van kedvuk, es a tobbirol meg csak emlitest se tettem
hat nem valaszoltak azota se, gondolom nem jonnek holnap
azert zsomlet sutok, lakotars#2 nagyon belelkesult az otlettol, csak akkor nem olyan sokat mint eredetileg terveztem
mar osszekevertem a tesztat, most kel
krumplis tokmagos zsomle lepenykenyer[najooo valojaban szetlappadt kis izek, kb mint a pacsni csak sos; en epp ezt szeretem bennuk h ilyen kis laposak] [rajottem, szepen lepenykenyernek lehet hivni az ilyet \o/]
megfoztem 3 kis krumplit felkockazva
amikor megfott, osszetortem, a levet felretettem
fel kg lisztet atszitaltam [kb a harmada retesliszt, a tobbi sima finomliszt]
tettem bele 2/3 ek szaritott elesztot, 2 tk sot, 1 tk mezet, a langyos krumplit es 1 marek felvagott tokmagot
4 dl folyadekot kimertem: a krumpli langyosra hult fozolevet + fel-1 dl tejet [+ ha meg nem eleg akkor vizet], ezt hozzaontottem a tobbihez es osszekevertem
nagyon lagy szokott lenni [gondolom akit zavar az csinalja 3mal es akkor nem ilyen lagy]
most kel a teszta
azt vettem eszre, h ha lisztes lapon gyurogatom akkor sokat kemenyedik, mostanaban jobban szeretek inkabb olajos kezzel kis darabokat szedni belole es ugy sutom meg oket 240 fokon [kozben vizet parologtatva]
u p d a t e: nekem 16 lett most ebbol [mar kesz van es finom nagyon]
ma megettem a 10 dkg kinai-magyar-kitudjamilyen csirkemajam felet ebedre, nagyjabol ahogy terveztem, salatval, szuper volt
[elotte megegettem a kezem elegge, teptem a hajam h az osszvissz fel kis pohar tejfolombol aldozzak-e ra egy keveset, b mondta mar tobbszor is h az tenyleg mukodik
vegul elegge fajt uh tettem ra egy teaskanalnyit
az eges ronda de tenyleg alig fajt, ez szuper, a maradek tejfol meg tenyleg eleg keves volt, majd holnap veszek meg a salata vegehez "_"]
a masik felebol csinaltam meg azt, amit holnapra sokat csinaltam volna ha jonnek a fiuk reggelizni
csak este kostoltam meg amikor lakotars#2 hazatert, csak lestunk mennyire jo, lehet ez lesz a lakas masik kedvence
gyumolcsos csirkemaj reggelire
masfel evokanalnyi mangalicazsirt felolvasztottam
tettem bele egy negyed fej nagyobb darabokra felvagott lilahagymat
egy ido utan beletettem a kb 5 dkg kisebb darabokra felvagott csirkemajat, 1-2 szelet felcsikozott bacont, 2-3 szem felbevagott aszaltszilvat es 1 ek aranymazsolat
nagyon kis langon sutottem ameg a majnak szep szine lett
nagyonnagyon szepek voltak az olvadt zsirban kerekre dagadt kis mazsolak, jo sokaig bamultam oket, meg jo h nem frocskolt a zsir
[aztan kitettem az ablakba, meg is fagyott jo hamar, azert ilyen vicces a zsir szine a kepen]
kalacsot most kihagyom
lakotars#2 tegnap hozott turostaskat, az szuper lesz a kavem meg a zsomlem melle
kar h o mar dogozni fog amikor en reggelizek, talan fol kene kelnem hajnalban es akkor egyutt reggelizhetunk, hm hm
[gondolom ugyse kelek fol]
megyek, depeche mode + zsomlesutes
2010/01/16
anna-reggeli
most 23:14
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
10 dkg máj FELE?!? mi vagy te, manó? :)
de jó lehet gyümölcsösen, ki fogom próbálni
hahaha, ennyi maradt meg az ebedbol meg eleve csak kiserleteztem
mondjuk egy embernek siman eleg lehet, legalabb 4-5 szelet kenyernyi lett am a sok zoldseggel gyumolccsel baconnal zsirral
Post a Comment