2009/03/27

sanyi [szonya]-gulyas receptje

info

ez az a gulyas, amirol a gulasch effekt annakidejen a nevet kapta, nem veletlenul
en aki nem szeretem a gulyast, ezt en is nagyon szeretem, marha finom
sanyi szuper ugyes, mindig nagyon jo volt
[alig varom h meglatogasson minket es fozzon nekunk ujra gulyast]

levelezes

[sanyi] Szia Anna!
Még régen ígértem sok mindenkinek egy gulyás receptet! Most csináltam egyet, de nem valami jól sikerült de elsőnek jó lesz!
Üdv: Sanyi
Ja majd egyszer megírom németül is!

[anna] wooow, kosz
blogba berakhatom??

[sanyi] Igen, berakhatod! Ha olyan minőségű hogy arra érdemesnek tartod!

[anna] viccelsz?
ettem belole es tudom milyen, meg jo h olyan minosegu "_"
kep
[csak emlekeztetoul, baaar ez babgulyes, szoval kicsit kamu most itt..]
[de asszem a feeling miatt meg elmegy, meg sanyi fozte, a mi sanyink]



recept
[magatol sanyitol, dejo, koszonjuk]

Magyar gulyásleves

Ez a recept csak saját tapasztalatok alapján készült! Felhasználás csak saját felelősségre!

Az elkészített mennyiség 4-5 főre vonatkozik.

Hozzávalók: - 4-5 fej vöröshagyma

    • 6 gerezd foghagyma
    • 0.5 kg marhahús
    • 4-5 db krumpli
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db zöldség
    • Bors
    • Pirospaprika
    • Pirospaprika (erős)
    • Olaj
    • köménymag

Először keresel egy körülbelül 5literes lábast. A lábasba öntesz pár csepp olajt, majd beleöntöd az apróra vágott vöröshagymát, ezt hagyod egy keveset üvegesedni majd a húst is hozzá öntöd amit korábban apróra vágtál! A húst hagyod pár percig pirulni majd öntesz rá körülbelül egy bögre vizet. Hozzá rakod a sót, köménymagot és a borsot ízlés szerint. Majd addig főzöd és öntögetted hozzá a vizet míg a hús meg nem puhul. A következő lépésben hozzá öntöd az apróra felkockázott burgonyát, répát és a zöldséget valamit a foghagymát amit még apróbbra felvágtál. Ezt egy pár percig kevergeted majd felöntöd színültig vízzel! Ezt hagyod hogy felforrjon majd belerakod a paprikát is szintén ízlés szerint. Majd addig főzöd míg minden puha nem lesz benne!

Az ízére vigyázz mert ha nem kóstolgatod, akkor lehet hogy ízetlen vagy esetleg túl sós lesz.

De nem kell megfeledkezni a galuskáról sem!

Hozzávalók: 1 tojás egy kis víz és annyi liszt amennyit a tojás és a víz fel nem vesz valamit még kell a tésztájába egy kis só is. Miután kikeverted kiskanállal beleszaggatod a levesbe és innen még további 10 percig főzöd!

A következő lépés a tálalás! Erre szükség van pár db tányérra és kanálla! Ja és még egy merőkanálra amivel kiszeded a levest a kotlából!

Ha azt akarod hogy még finomabb legyen akkor veszel hozzá mini zsemléket a közeli boltban! Természetesen ezt elég a leves elkészülte előtt 10 perccel beraknod a sütőbe!

Jó étvágyat kívánok!

4 comments:

Bimal said...

Hey Sanyi...Wir warten auf deine nächste 'Gulyás leves' und natürlich 'Made in Karlsruhe'.

anna said...

hey szonya, yes yes yes

Anonymous said...

Helo Leute!

Ok, ich auch warte! :D

Mindent köszi!

Üdv a távolból: Sanyi azaz most már szonya

anna said...

igen, szonya, nincs mese, most mar csak szonyakent emlegetunk "_"