2007/04/29

vigyazz kesz fozz 4
reggelizzunk egyutt!


keves dolgot szeretek jobban, mint az orakon at tarto reggeliket
ilyenkor en altalaban piritost csinalok, mindenfelevel megkenem, es nagyon elvezem az egeszet
az viszont mindig igaz, h az elejen csak sosat eszek [tudom, eszem, bocsanat..], ha ehes vagyok nem szeretek edeset enni
a reggeli melle leginkabb citromos feketeteat szeretek inni, ehhez is ezt javaslom

ismet volt ezer otletem
vmiert vicces modon epp egy edes kaja nyert, egy teljeskiorlesu mezes mazsolas dios .. csiga
viszont szombaton beneztem a lehelre, h spargat vegyek [anyukam mondta, h itthon nincs a piacon], akkor keptelen voltam ellenallni a jo kis spenotocskanak, amit lattam
igy vegul a tesztaba kevesebb mezet tettem, epp csak annyit, h az eleszto nekialljon dolgozni, es mezes mazsolas .. toltelek helyett spenotot tettem bele

spenotos sajtos teljeskiorlesu csiga

[opcionalisan vajjal, sajtkremmel es korozottel]


sztem uresen is finom, de a tobbivel megjobb

csiga teszta
fel kg teljeskiorlesu lisztet + 1 tasak szaritott elesztot + 2 egesz tojast + 2 csurrantasnyi mezet + egy csipet sot + 10 dkg olvaszott vajat + 1/8 l tejet osszekevertem a robotgep dagasztofejevel

utana kelesztettem [nem nagy sikerrel]

utana kinyujtottam es megkentem a spenotos kremmel es beleszortam trappista sajt kockakat
feltekertem es felvagtam
tepsibe tettem, ott is hagytam kicsit kelni [nagyobb siker]

aztan elomelegitett sutoben 3-4-es fokozaton 20 perc alatt megsutottem
[a recept eredetije a nagy dr oetker konyvbol szarmazik]

spenotos toltelek

vettem 40 dkg spenotot megfoztem, aztan kis rantassal, kis tejjel, 5-6 gerezd fokhagymaval, kis soval, kis cukorral osszefoztem

apukam a vilagon semmit nem tud fozni [najo, teat, rantottat, tesztat tud], viszont a sajtkremek es korozottek teren egyertelmuen o a sztar
az teavajon kivul o muveibol tettem a csiga melle annak, aki ker

palpusztai sajtos krem
1 kocka palpusztai sajt [jo puha kell] + 1 natur tomlos sajt + 2 gerezd fokhagyma aprora vagva + hagymazold/snidling/medvehagyma + kis bors

korozott
25 dkg tehenturo + 1 natur tomlos sajt + 1 nagy fej voros/lilahagyma aprora vagva + 1 mokkaskanal so + 1-2 mokkaskanal nagyon csipos orolt paprika [sajat paprika a legjobb..] + kb 1 dl tejfol [amig lagy lesz]


No comments: