2008/01/27

vkf 12 - a tenger gyumolcsei

mar irtam gabojsza egy kommentjere: nagyon szeretem a halat spenottal
a gimnaizumban a menzan ettem eloszor igy: egyszer hekktorzset adtak spenottal es krumplival, en meg total elhultem tole, mennyire jo

canellonit meg nem ettem soha, most fogtam a kezembe eloszor, miutan delutan megvettuk
[tudtam, h letezik, meg boltban neztem mar]
az alapotlet a krumplistesztabol jott, azt nagyon szeretem
paprika nelkul, halakkal bovitve, kocka helyett henger, kore spenot

kicsit reszletesebben:
[1] halas krumplis canelloni spenottal

megfoztem 2 nagy felkockazott krumplit
megpiritottam kis olivaolajon egy fel fej hagymat, hozzaadtam 2 csik ajokat, aztan az osszetort krumplit is
amikor mar eleget melegedtek meg pirultak egyutt, kevertem meg bele egy kis darab felkockazott fustolt makrelat, meg hogy kremesebb legyen, kis tejszint meg sajtkremet

kozben elofoztem 6 db canellonit
[3 perc alatt] kis sos olivaolajos vizben

meg megcsinaltam a spenotot: kis tejben felolvasztottam egy mirelit spenotot, tettem hozza sot, cukrot, 4 gerezd fokhagymat es kis krumplipelyhet

megtoltottem a tesztakat [rajottem, h barmilyen ronda, kezzel a leghatekonyabb]
beraktam a sutoformamba

leontottem a spenottal

tettem ra gouda-csikokat

nagyon jo lett, ilyet maskor is
kepet viszont csak most az egyszer, ez is remes lett
a disznyo cs meg is jegyezte, h nem kellett volna szenvednem a toltogetessel, eleg lett volna beraknom egy botocskat a spenotba, a kepen ugyse latszik semmi
sajnos igaza van, de elhiheti nekem mindeki, h tenyleg ott lapitottak a tesztak a spenotban



bor

gabojsza kert a receptek melle borajanlatot is
hat en ezt nem, ugyanis egyaltalan nem ertek a borokhoz
nem akarom leegetni magam
uh mindenki a sajat szakertelme alapjan olyat igyon melle, amilyet gondol
[emellett nagyon szivesen vennem, ha a hozzaertok bekommentelnek nekem, mit ajanlanak hozza, h kicsit okosabb legyek en is..]
[amugy fozes kozben megittunk cs-vel egy uveg 2007es ev elso borat a varga pinceszettol, szaraz csabagyongye]

viszont bor helyett ajanlok melle zoldteat
azt szoktak inni halakhoz azsiaban, es en is kicsit jobban ertek hozzajuk, mint a borokhoz
igy az ajanlatom a recepthez: gunpowder tea
mi azt ittunk utana
[amugy meg halakhoz szoktak inni meg a zoldteak mellett oolongot, darjeelinget es earl greyt is - en inkabb zold / oolong..]

5 comments:

dzsekijo said...

En is nagyon szeretem a gyulomcsoket. A vilagon nem talalnek meg egy masik baratnot aki osztja ebbeli lelkesedesemet!!!

anna said...

akkor aldhatod az eget, h megegy eselyt kaptal a gyulomcsos csajtol, kul leshetned magad, hogy erteted meg a gyulomcs-maniadat vmi mas novel

Rossamela said...

Ez nekem nagyon tetszik! Jó ötlet a füstölt halas-krumplikrémes töltelék, ki fogom próbálni. Nagyon érdekes az is, hogy a spenót nem töltelék lett, hanem az öntet. Valószínűleg nem fogom krumplipehellyel sűríteni, hanem a cannellonit nem fogom előfőzni, hanem a spenótban fog megfőni. Ha kipróbáltam, beszámolok az eredményről.

Anonymous said...

A csabagyöngye nagyon jó választás. Nekünk is az az egyik kedvenc borunk, bár én a félédeset jobban szeretem. A halhoz egyébként fehér félszáraz borok mennek, azt hiszem. :-)
Ági

anna said...

rossamela:
orulok, h tetszik
vegulis en se tudtam, mi fog kisulni belole, de jo lett
csak azert nem mertem bevallalni, h a spenot fozze meg a tesztat, mert cs sutojet vegre megvizsgaltam kicsit alaposabban [a 2. vh utan, amikor a haz epult, akkor kerult bele, szoval nem mai darab], es kiderult, h nemcsak hogy nincs jelolve semmifele homerseklet, amit eddig is tudtam, hanem csak a legnagyobb homerseklet mukodik, nem lehet elcsavarni a kart jobban
hehe, igy meg nem mertem benyomni, sztem megegett volna..

agi:
igen, csabagyongyet mi is szeretjuk nagyon, de fozes kozben tokjo volt meginni, a tea meg meglepoen jo volt az evesnel
lehet, h maskor is ezt csinalom, es akkor nem is nyug, h nemtom, pontosan mifele bor kene..