2009/03/29

andris repasalataja

nekem nagyon nagyon izlett, tok mas mint amit en szoktam csinalni
[amit en szoktam, az picire reszelt repa + fokhagyma + majonez lenyegeben]
szoval ez is szuper, tessek kiprobalni
fenykep nincs, de asszem eleg konnyu elkepzelni, repak meg mazsolak "_"

-------

Répasaláta

Hozzávalók tetszőleges számú személyre:

Sárgarépa
Citrom(lé)
Narancs(lé)
Opcionálisan: Grapefruit(lé)
Mazsola
Méz/cukor

Puculjuk meg annyi répát, amennyit gondolunk. Amolyan érzésre, hogy mennyire lesz szükség. Reszeljük le a kislyukúval, ami ilyen kis gilisztákat csinál. Rakjuk bele egy megfelelő méretű tálba, lehetőleg oválisba, hogy lehessen kavargatni. Pár evőkanálnyi citromlével kicsit ülepítsük le, majd öntsük fel narancslével (egész narancs esetén értelemszerűen előbb mossuk/hámozzuk meg, majd vágjuk fel és csavarjuk ki) addig, hogy kb ellepje. Minimálisan szív fel csak belőle. Kavarassuk meg. Grapfruitlevet is rakhatunk még bele. Ha nagyon bevállalósak vagyunk, lehet csak grapefruitlével csinálni, de azt csak erős gyomrúaknak. Ezután jöhet bele a mazsola, amit én nagyon szeretek, úgyhogy sokat rakok bele, mindenki döntsön. Cukorból vagy mézből (a méz minimálisan egészségesebb) annyit, hogy pont jó legyen savanyúság/édesség tekintetében, próbálgatni köll.
Hát, azt hiszem ennyi. Ne felejtsük megenni.

No comments: